Veel gestelde vragen over glas isolatie met HR++ of tripleglas

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Vrijwel dagelijks krijgen wij vragen van huiseigenaren die overwegen om glas isolatie toe te laten passen met HR++ of Tripleglas. Om u antwoord te geven op veel gestelde vragen over glas isolatie hebben wij die onderstaand voor u samengevat.

Glamonta BV biedt 10 jaar garantie aan op het glas (Het lek raken van het glas)

Het is lastig om op deze vraag een concreet antwoord te geven. Dit hangt van meerdere factoren af. Voorbeeld: Wordt het schilderwerk goed onderhouden? Indien dit niet het geval is kan houtrot ontstaan en kunnen de kozijnen gaan werken. Ongeacht het schilderwerk krijgt u 10 jaar garantie op het lek raken van HR++ glas. De praktijk geeft aan dat HR++ glas vrijwel altijd meer dan 20/25 jaar meegaat.

De prijs van dubbel glas (HR++) hangt van verschillende factoren af zoals type glas, opbouw en de toepasbaarheid. Vandaar dat Glamonta BV altijd van tevoren een vrijblijvende maatwerk offerte opstelt. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

De dikte van HR++ glas wordt bepaald door de opbouw van het glas. Glamonta BV werkt doorgaans met een glasdikte die varieert van 21 tot 26 mm. De opbouw van de glasdikte wordt bepaald door meerdere factoren.

Glas vervangen wordt om meerdere redenen gedaan. De meest voorkomende redenen zijn wanneer een raam lek is of er een barst in een raam is ontstaan. Steeds meer gezinnen besluiten om hun oude dubbel glas te laten vervangen voor isolerend HR++ glas. Reden: HR++ en Triple glas hebben een veel betere isolatie waarde. Momenteel extra aantrekkelijk dankzij subsidie regeling Rijksoverheid en in veel gevallen een hoger energielabel van de woning, die hierdoor meer waard wordt.

Het verschil tussen het oude glas en HR++ glas is de coating en de gasvulling die in het raam zit. Dubbel glas is enkel gevuld met lucht. HR++ beglazing met argongas en een speciaal ontwikkelde HR coating.

Vrijwel altijd kan HR++ glas in uw bestaande kozijnen worden geplaatst. Sporadisch niet. U moet dan denken aan de actuele conditie van uw kozijn(en). Wanneer één of meerdere kozijnen als gevolg van houtrot ernstig zijn aangetast is het onverantwoord om nieuwe isolerende HR++ ramen te laten plaatsen. Ook de sponningmaat van uw kozijnen kunnen voor problemen zorgen.

De exacte prijs van HR++ glas is op afstand moeilijk te bepalen. Reden: veel factoren bepalen de prijs van het plaatsen HR++ en tripleglas. Daarom werkt Glamonta BV altijd met maatwerk offertes die gebaseerd zijn op de actuele situatie. Als klant weet u dan exact waar u aan toe bent. Geen verrassingen achteraf. Wij doen en leveren wat wij met u afspreken.

Glamonta BV werkt standaard met HR++ glas dat een U-waarde heeft van 1.1 Indien gewenst kunnen wij u ook HR++ glas met een U-waarde van 1.0 aanbieden.

Het verschil is de breedte van de spouw. HR+ glas heeft een spouwbreedte van 8 tot 12 mm. HR++ heeft een spouwbreedte van 13 tot 16 mm.

HR++ is standaard niet geluidswerend, Het is wel mogelijk om doormiddel van toepassingen het glas geluidswerend te maken. Denk hierbij aan speciale folies of het glas te voorzien van veiligheidsglas.

De dikte heeft te maken met de opbouw van het glas. De dikte van de opbouw kan variëren tussen de 25 en 50 mm met een U-waarde van 0.6.

Ja, in de basis is triple glas, ook wel HR+++ genoemd, warmte werend. Het verschil ten opzichte van HR++ glas is, dat het glas een extra tussensponning heeft en daardoor beter isoleert.

Veiligheidsglas wordt toegepast bij situaties waarbij de borstwering lager is dan 80 cm. Deze norm is opgesteld en bepaald door het kenniscentrum van Glas.

Nee, mits de borstwering boven de 80 cm zit. Indien dit niet het geval is, dan is veiligheidsglas verplicht.

Een thermische breuk is te herkennen aan een breuklijn die in het glas optreedt. Kenmerkend is, dat de breuk loodrecht een kant op is gesprongen en in het glasoppervlakte eindigt in een grillig patroon.

Ja, oppervlakkige krassen kunnen verwijderd worden uit het glas. Uiteraard is het wel afhankelijk hoe diep de kras in kwestie is, Wanneer de kras te diep gaat, dan zal het helaas niet lukken. Ook krassen bij de rand kunnen niet worden behandeld, omdat de kans op breukvorming dan zeer groot is.

Ja, dat mag, Echter moet u er dan wel rekening mee houden, dat de garantie op het HR++ glas vervalt.

In het kader van de meeste ramen staat waar vandaan het raam afkomstig is en wat voor glas het betreft. Indien dit niet het geval is, kunt u het bepalen door te kijken naar de opbouw van het glas en het glas te bekijken met een aansteker of lamp. (de kleur verandert bij HR++ door de HR coating)

Ja, tijdens de werkzaamheden worden alle kale / slechte delen van het houtwerk bijgewerkt en in de grondverf gezet. LET OP! Aflakken van het houtwerk zit nooit standaard bij de werkzaamheden inbegrepen. Dit kan voor een meerprijs wel worden uitgevoerd.

Glamonta BV biedt altijd een totaalpakket aan, Dit houdt in, dat al het afval dat ontstaat als gevolg van de werkzaamheden netjes wordt opgeruimd en wordt afgevoerd. Hierbij staat wederom duurzaamheid hoog in ons vaandel en worden de afvalstromen gescheiden verwerkt.

Glamonta BV werkt samen met de stichting Vlakglas Recycling Nederland. Wij zorgen er samen voor dat het glas wordt gerecycled en vervolgens wordt hergebruikt voor grondstoffen t.b.v. nieuwe glasproducten.

Condens wordt veroorzaakt door het tempratuurverschil tussen buiten en binnen. Meestal ontstaat dit bij enkelglas, Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van het raam. Ook bij isolerende HR beglazing kan in veel mindere mate condens optreden. Deze condensvorming vormt zich altijd aan de warme zijde van het glas.

Door uw woning 24/7 te ventileren kan het vocht op een natuurlijke manier de woning verlaten. Hierdoor ontstaat een waarneembaar beter leef- en woonklimaat.

Ventileren is een van de belangrijkste zaken in de woning! Er komt dagelijks gemiddeld 10 liter vocht vrij in een woning. Dit vocht wordt door meerdere factoren veroorzaakt. Denk hierbij aan eten koken of douchen. Het vocht dat hierbij ontstaat, blijft zonder ventilatie in de woning hangen. Indien dit het geval is, zal dit in de praktijk gaan zorgen voor het ontstaan van allergieën of schimmelvorming in de woning.

Ventileren doet u doorgaans met ventilatieroosters, Deze roosters kan Glamonta BV leveren. Tevens kunt u de werking van de ventilatie roosters versterken door een ventilatie systeem in uw woning te laten plaatsen. Dit versterkt de werking van de ventilatieroosters enorm.

Ja. Sterker nog, Glamonta BV raadt u dit aan. Vuil kan namelijk de ventilatie capaciteit van uw roosters sterk negatief beïnvloeden.

Totaal niet. Door het kapje van het ventilatierooster te verwijderen kunt u met uw stofzuiger de aanwezige stofdeeltjes simpel en snel wegzuigen. En klaar is het schoonmaken van het ventilatierooster.

Staat uw vraag niet in het bovenstaand overzicht veel gestelde vragen? Stuur dan een e-mail naar info@glamonta.nl of neem telefonisch contact met ons op.